Eenmaal je Neurogramtype ontdekt, dan blijft dat voor de rest van je leven onveranderd

Een van de grootste problemen met persoonlijkheidstypen is dat bij bijna alle typen er elke keer dat je de persoonlijkheidstest neemt een ander type uitkomt. Zo is bijvoorbeeld bij MBTI bekend dat mensen de volgende dat zelfs al een ander type kunnen zijn. Zelfs als ze dan dezelfde test weer doen!

Omdat wat we “persoonlijkheid” feitelijk evolutionaire gedragspatronen van de leermachine in ons brein zijn, kan je tijdens je leven onmogelijk op dit vlak veranderen. Je brein blijft namelijk ook hetzelfde. Als je brein namelijk zou veranderen, zou je alles vergeten wat je hebt geleerd. Om die reden is het heel belangrijk dat je “persoonlijkheidstype” test na test hetzelfde blijft. Voor de duidelijkheid: de evolutionaire gedragspatronen die je “persoonlijkheid” vormen zijn wel dynamisch. Afhankelijk van of je strest, ontspant of noch strest noch ontspant, gedraag je op een minder of juist meer positieve manier. Dat is de reden waarom je steeds op een ander type uitkomt bij persoonlijkheidstest. Deze test missen deze dynamiek.

Bij het Neurogram weten we dat bijna iedereen jaar in, jaar uit hetzelfde type blijft, ongeacht hoe vaak ze de Neurogramtest opnieuw doen. Dit hebben we nu ook protowetenschappelijk onderzocht. Van de 48 deelnemers bleek bij 45 deelnemers (94%) het Neurogramtype nog steeds hetzelfde als bij de eerste test. Bij 3 mensen was de oorspronkelijk test niet goed gegaan. Deze 48 deelnemers hadden de eerste test gemiddeld 6.5 jaar geleden gedaan. Voor sommige was dat een jaar geleden, voor andere mensen was die eerste test zelfs zestien jaar geleden.

Alleen het Neurogram kan zo nauwkeurig en zo stabiel onze “persoonlijkheid” in kaart brengen in de vorm van de evolutionaire gedragspatronen van Cybernetic Big Five Theory.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *