Neurogram® Consultant tool

Als Neurogram® consultant ben je natuurlijk in staat om 1-op-1 het breintype van een ander vast te stellen aan de hand van desbetreffende procedure. Tegelijkertijd geldt dat wanneer je met een hele groep mensen werkt, het handig is om een snelle tool te hebben die de breintypen voor je uitrekent. De Neurogram® Consultant tool is die tool! Met de Neurogram® Consultant tool krijg je de volgende functies:

 • Het Neurogram® Bayesiaanse netwerk model voor het berekenen van de kans dat iemand een bepaald breintype heeft. Dit is het meest betrouwbare model voor het uitrekenen van breintypen. Het model is gevalideerd en vindt in 95% van de tijd het juiste breintype. (n=393, p<0.00001).
 • Het Neurogram® Relatie model voor het berekenen van de kans van slagen van een relatie en welke partner het meeste uit de relatie haalt.
 • Groeps- en teamdynamiek model om te bepalen welke stijl een groep personen hanteert gegeven hun breintypen. Dit werkt voor gezinnen en teams. Hierbij krijg je inzicht in de volgende vier niveau’s:
  • De Big Two assen: sociaal versus individualistisch en aanpassingsvermogen versus efficiency.
  • De Big Five assen: Agreeableness versus Antagonism, Conscientiousness versus Disinhibition, Open voor Ervaringen versus Open voor Redeneringen en Extraversion versus Detached.
  • De Big Ten assen: Compassie versus Hardvochtig, Beleefd versus Strijdvaardig, IJver versus Impulsief, Ordentelijk versus Rebels, Assertief versus Tweede Viool en Enthousiasme versus Onbewogen.
  • Panksepp’s basisemoties: Angst, Woede en Verdriet.

De Neurogram® Consultant tool is een spreadsheet dat werkt in LibreOffice, een gratis Office pakket. In deze spreadsheet vul je vervolgens de benodigde data in en dan worden de bovenstaande onderdelen voor je uitgerekend. Bij de Neurogram® Consultant tool komt een uitgebreide handleiding en een trainingsdag zodat de Neurogram® Consultant de tool op de juiste manier gebruikt en precies weet wat hij of zij ermee kan.

Breintypen bepalen met de Neurogram® Consultant tool

Zoals je ziet vul je hier per breintypen 6 verschillende data in. Deze data zijn:

 1. De eerste initiële inschatting van de persoon zelf om vast te stellen hoeveel hij of zij al weet van zijn of haar breintypen.
 2. Het aantal vragen dat de persoon goed heeft van de vijf vragen per breintypen.
 3. Het aantal gedragingen dat de persoon herkent aan de hand van de groep (doeners, denkers of imago) waar zijn of haar breintypen in valt. 
 4. Hoe goed hij of zij zijn of haar stress- en ontspanningsreacties herkent.
 5. Hoe goed hij of zij zijn of haar hoofdzonde en hoofddeugd gedrag herkent.
 6. Een vrij dataveld om nog 1-op-1 nader in te zoomen voor die mensen wiens breintype niet zo makkelijk te bepalen is.

De kans van de relatie aan de hand van de breintypen

Aan de hand van de volgende variabelen wordt bepaald hoe groot de kans van slagen is van een relatie en welke partner het meeste uit de relatie haalt:

 1. De soort relatie (romantisch, privé of zakelijk).
 2. De breintypen van beide partners.
 3. De mate waarin zij gestresst, ontspannen of noch gestresst noch ontspannen zijn.
 4. De mate waarin zij structureel hun doelen halen of niet.
 5. Of ze bekend zijn met ABC-NLP, NLP of geen van beide.
 6. Of ze bekend zijn met hun breintypen of daar geen weet van hebben.

Groeps- en teamdynamiek

Aan de hand van de breintypen van de team- of gezinsleden wordt de dynamiek bepaald voor hoe zij met elkaar omgaan in tijden van stress, ontspanning, als er noch stress noch ontspanning is (de neutrale situatie) en hun huidige situatie. Het enige dat de Neurogram® consultant invoert zijn de breintypen en de mate waarin elk individu gestresst, ontspannen of noch gestresst noch ontspannen is.

Naast de bovenstaande dynamiek voor de Big Two, laat de Neurogram® Consultant tool ook een vergelijkbare dynamiek zien voor de Big Five, de Big Ten en Panksepp’s basisemoties (Angst, Woede, Verdriet).

Deze tool is alleen beschikbaar voor Neurogram® consultants. Om Neurogram® consultant te worden dien je eerst of de NLP & Neurogram® dagen te volgen of de ABC-NLP Practitioner. Wanneer je de Neurogram® Consultant tool aanschaft, dan krijg je het volgende:

 • Je eigen versie van de Neurogram® Consultant tool. Je krijgt een levenslange licentie op het gebruik ervan. Dat betekent dat je alle nieuwe versies in de toekomst gratis krijgt, ook zodra er een app en/of een webapplicatie van wordt gemaakt.
 • Een trainingsdag zodat je nog beter het Neurogram® model voor breintypen weet te gebruiken en ook leert hoe je de tool precies kan gebruiken. De trainingsdag wordt afgesloten met een opdracht waarin je het breintype van iemand uitzoekt en daarvan een verslag maakt.
 • Een kwartaalabonnement op NLPflix zodat je alle Neurogram® trainingsvideo’s nog een keer kan gebruiken.
 • Een licentie als Neurogram® consultant zodat je in je marketing je ook als Neurogram® consultant mag presenteren.

Via het onderstaande formulier bestel je de Neurogram® Consultant tool. Je ontvangt dan je eigen spreadsheet meteen. Je investering wordt gebruikt om de software verder te ontwikkelen. Zodra er genoeg consultants meedoen, dan wordt er een app en/of een webapplicatie ontwikkeld. Dus doe mee en bestel de Neurogram® Consultant tool vandaag nog door het onderstaande formulier in te vullen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *